Les Prairies de la Mer & Port Grimaud

Van grote, internationale camping naar een vakantiedorp – of resort – met zo’n 1200 plaatsen; zo omschrijven we graag de plek waarop onze caravans geplaatst zijn: les Prairies de la Mer.

Het is net een dorp, maar dan wel eentje die direct aan het strand van de Golfe van Saint Tropez ligt!
Een unieke plek, met vakantiegangers die uit alle hoeken van Europa komen. Over de inrichting van het terrein is goed nagedacht en is met smaak opgezet, waardoor het een sfeervol geheel vormt. Met regelmaat word je verrast door de bijzondere stacaravans of de groenvoorziening in de verschillende “villages”.
Er gebeurt ook veel – muziek in de bars, heerlijk eten in de restaurants op het strand, animatie voor jong en oud.
Kortom: veel levendigheid waar men gebruik van kan maken, maar die je ook heel goed kunt laten zijn voor wat het is.

Zoals gezegd ligt het terrein direct aan de Middellandse zee. Het is vlak en de paden zijn vrijwel overal geasfalteerd of verhard. Er zijn twee supermarkten voor de dagelijks boodschappen, er is een kapper, een fitness centrum, tennisbanen, voetbalveld, kinderboerderij, een Spa (deels rolstoeltoegankelijk), een “maison de la presse” voor het dagelijkse krantje. De rolstoel toegankelijke cafés en restaurants zorgen voor vermaak en lekker eten.

Sinds 2018 is er een prachtig mooi zwembad, wat geheel rolstoeltoegankelijk is.

 


Het strand is op vijf minuten lopen bij de caravans vandaan. Dankzij de aanwezigheid van een harde ondergrond kan men met de rolstoel tot vlakbij de waterlijn komen; de diverse zeerolstoelen zorgen ervoor dat u in het water komt. En doordat de zee nauwelijks getijwerking heeft, is het water steeds binnen bereik

 

 

Het naburige havenplaatsje Port Grimaud is in de jaren zestig gebouwd door Francois Spoerry. Het terrein was moerasachtig maar werd door hem “omgetoverd” in een heel apart, origineel dorp met schilderachtige kanalen en bruggetjes, waaraan het zijn huidige bijnaam “la petite Venice de la Provence” heeft te danken.

Auto’s worden geweerd, je kan er de mussen dan ook horen tsjilpen. In winkeltjes liggen streekeigen producten als baguettes, kaas, Provençaalse kruiden, olijven en lavendel.
Twee keer per week is er een gezellige markt, waar kunstschilders, geïnspireerd door kleuren en licht van de Provence, hun landschappen en portretten te koop aanbieden.